Skocz do zawartości
Przeglądaj w aplikacji

A better way to browse. Learn more.

GTA Forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zarejestruj się

Interesujesz się GTA? Dołącz do naszej społeczności na GTA Forum! Wymieniaj się wiedzą, poznawaj nowości, korzystaj z poradników i bądź na bieżąco z GTA Online i FiveM.

Metal... na asfalcie?

Opublikowano
comment_71767

Tak sobie jeżdżę po drogach Los Santos... a tu widzę coś takiego. Czy to metalowa łata na asfalcie? Czy dziura w drodze została załatała metalem? Chodzi mi o to, że zwykle chyba nie spotyka się gładkich metalowych płyt na jezdni. Metal jest śliski, o wiele bardziej gładki niż powierzchnia asfaltu więc samochód może wpaść w poślizg na takiej metalowej płytce. Co o tym sądzicie? Potraktujcie temat poważnie, ja specjalnie konto założyłem by o to zapytać.

obraz_2022-12-20_202718714.png

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
comment_71777
1 godzinę temu, badyboy napisał:

Masz tak cały czas, po każdym uruchomieniu gry ? Jedno miejsce na mapie czy w kilku miejscach ?

Mam tak zawsze, przy każdorazowym odpaleniu, ponieważ jest to stały element świata gry - twórcy dali po prostu taką teksturę. Wiele razy koło tego przejeżdżałem nie zwracając uwagi i myśląc sobie "hm... o metal na asfalcie, normalna rzecz", ale raz mi się tak nudziło, że bacznie obserwowałem drogę i wpadłem w lekki szok "oo metal na asfalcie jak zazwyczaj... czekaj co?". Ogólnie jestem nieco zdziwiony, że władze admistracyjne w Los Santos łatają dziury w nawierzchni metalowymi płytami - występują one w różnych miejscach. Na szybko założyłem konto i założyłem temat, by dowiedzieć się dlaczego tak i czy podobne rozwiązanie stosowane jest w rzeczywistości (wiekszość rzeczy w GTA jest wzorowana na czymś z realnego życia np. wygląd aut czy infrastruktury). 
Ogólnie mam wiele pytań odnośnie świata GTA 5, ale z tego co widzę forum jest raczej dla rozwiązywania problemów z grą i tym podobnych.😒

Opublikowano
comment_71778

Dasz zdjęcie mapy i zaznaczysz miejsce tego metalu .

Odpalę grę i sprawdzę jak to wygląda u mnie.

Na sesji online też tak masz czy tylko w trybie fabularnym ?

Edytowane przez badyboy
uściślenie pytania

Opublikowano
  • Autor
comment_71794
Dnia 21.12.2022 o 17:50, badyboy napisał:

Znalazłem to miejsce.

Faktycznie wygląda to jak blachy/płyty metalowe.

Nie mam zielonego pojęcia czemu one tam są, ale może w momencie tworzenia gry były takie płyty w los angeles.

Muszę poszukać informacji na ten temat, choć nie sądzę, żeby ktoś w internecie wypowiadał się na tak niszowy temat. Po prostu autentycznie - metal na asfalcie. Amerykanie to mają pomysły. Muszę jeszcze w grze sprawdzić odgłosy metalu przy strzelaniu w to. No bo może zawsze to jakiś taki połyskliwy asfalt?