Skocz do zawartości
  • Zarejestruj się

Jeśli interesujesz się GTA i szukasz miejsca, gdzie możesz dzielić się wiedzą, dyskutować o nowościach, czy też znaleźć porady, to rejestracja na naszym GTA Forum jest dla Ciebie świetnym rozwiązaniem! Dołącz do społeczności pełnej pasjonatów, zyskaj dostęp do unikalnych działów, poradników oraz bądź na bieżąco z aktualnościami ze świata GTA Online i FiveM. Nie czekaj – załóż konto i rozpocznij przygodę z nami już teraz!

Mogę poruszać myszką tylko po małym kwadracie w menu głównym

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem podczas pierwszego uruchomienia GTA5, muszę wykonać kalibrację ekranu po uruchomieniu gry ale mogę poruszać się myszką tylko po małym kwadracie od lewego górnego rogu do mniej więcej środka ekranu przez co nie mogę nic zrobić za pomocą myszki, co prawda kalibrację ekranu można zatwierdzić enterem ale po zrobieniu tego problem nie znika, nie mogę dołączyć do ani jednej sesji gry przez tą zablokowaną myszkę na małym kwadracie, reinstal gry nie pomógł, spójność plików nie wykazała błędów, reset komputera i sterowników też nie pomógł, spotkał się ktoś kiedyś z czymś takim? pół dnia szukam rozwiązania i nic

dodam też że przez tą myszkę nie mogę nawet wyjść z gry normalnie tylko muszę ją awaryjnie wyłączać

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Administrator

Witaj!

Przykro mi, że masz problemy z GTA V. Spróbuj kilku rzeczy, które mogą pomóc:

• Upewnij się, że masz zainstalowane wszystkie najnowsze aktualizacje gry oraz sterowników karty graficznej.
  • Spróbuj uruchomić grę w trybie zgodności (kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonę gry, wybierz "Właściwości", a następnie "Zgodność").
  • Odłącz wszelkie niepotrzebne urządzenia USB i spróbuj ponownie uruchomić grę.
  • Spróbuj zresetować ustawienia gry do domyślnych w menu opcji.
  • Jeśli korzystasz z programu do optymalizacji gier, spróbuj go wyłączyć, ponieważ może on wpływać na działanie mouse'a.

Jeśli to nie pomoże, poszukaj na forach społeczności lub oficjalnych stronach wsparcia, ponieważ mogą być dostępne specjalne poprawki lub rozwiązania. Trzymam kciuki, żeby udało Ci się to naprawić!