Skocz do zawartości

Zarejestruj się

Interesujesz się GTA? Dołącz do naszej społeczności na GTA Forum! Wymieniaj się wiedzą, poznawaj nowości, korzystaj z poradników i bądź na bieżąco z GTA Online i FiveM.

Opublikowano
comment_41891

Od jakiegoś czasu zauważyłem dziwne spadki FPS grając w GTA V. Normalnie gra działa mi w granicach 60 FPS i co kilka minut spada do 15-25 FPS bez żadnego powodu, występuje to także bez obecności wybuchów czy szybkiej jazdy samochodem po mieście.

Moje specyfikacje :

Karta graficzna: Geforce GTX 960M

Procesor: i7-4720HQ   2.6 GHz

Ram: 16 GB

Rozdzielczość : 4K

System Operacyjny : Windows 10

Próbowałem chyba już wszystkiego, więc co szkodzi zapytać was o pomoc. Gram na laptopie Lenovo Y50-70, który jest podłączony do monitora gamingowego ASUS MG28UQ przez HDMI. Gra chodzi na najniższych ustawieniach jakie są możliwe (na 4GB wolnej pamięci zajmuje zaledwie 1,2GB w ustawieniach) , rozdzielczość zmieniona do Full HD, bo na 4K to koszmar chodzi, Vsync włączałem i wyłączałem - nie pomaga, opcje zasilania są ustawione na najwyższą wydajność, tak samo w opcjach karty graficznej. Specjalne dostosowywanie opcji kart graficznej dla GTA 5 też nie zadziałało, ustawianie priotytetu także. Nawet postawiłem bezpośrednio przed lapkiem gigantyczny wiatrak, który go chłodzi, co poprawiło ilość FPS-ów, ale nie rozwiązało problemu nieprzewidywanych ich spadków do niedorzecznego poziomu.

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Może masz  alchemixową koparke krypto? sprawdź w menadżerze czy coś tobie nie zżera CPU oraz wyłącz bzdety w kompie np; clownfish hheh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
comment_41913

Może masz  alchemixową koparke krypto? sprawdź w menadżerze czy coś tobie nie zżera CPU

oraz wyłącz bzdety w kompie np; clownfish hheh

exe.PNG.ad2eae11850041dce21c33174274bd40.PNGbrak sygnatury

Opublikowano
comment_41915

@cryingKidsClique Ja ci kurwa zaraz dam certyfikat trzmiela.

Opublikowano
comment_41917

@cryingKidsClique Wysyłaj 5€ to ci wystawię certyfikat.