Skocz do zawartości
Przeglądaj w aplikacji

A better way to browse. Learn more.

GTA Forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zarejestruj się

Interesujesz się GTA? Dołącz do naszej społeczności na GTA Forum! Wymieniaj się wiedzą, poznawaj nowości, korzystaj z poradników i bądź na bieżąco z GTA Online i FiveM.

Zepsuta tekstura skóry

Opublikowano
comment_58673

Od zainstalowania gry zmagam się z problemem rozpikselowanej i prześwitującej skóry bohaterów. W niektórych cutscenkach jest okej, w innych jest równie zepsuta, co w normalniej rozgrywce. Mowa tu o wszystkich postaciach, również niezależnych. Próbowałem zmieniać ustawienia graficzne, ale nie przyniosło to żadnego efektu. Nigdzie w internecie nie znalazłem niczego takiego. Chodzi tutaj jedynie o skórę, ubrania i włosy są w porządku. Bardzo burzy to imersję i nie pozwala mi chociażby na stworzenie postaci jakiej bym chciał. W zdjęciach przesyłam jak to wygląda. Byłbym wdzięczny za ewentualne porady i sugestie. 562793604_gtaproblem1.png.e5a69159c4eea0748af52b6c888847dd.png1227117096_gtaproblem2.png.0f9904cbf282d71b050b6c231d2fd013.png

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• A więc tak zmniejsz rozdzielczość ekranu w grze i zobacz jak to wygląda podczas gry lub ustawień Następnie przejdź do panelu sterowania systemu i kliknij na opcje zasilania tam będziesz miał plan

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
comment_58680
1 godzinę temu, Remmiko napisał:

Od zainstalowania gry zmagam się z problemem rozpikselowanej i prześwitującej skóry bohaterów. W niektórych cutscenkach jest okej, w innych jest równie zepsuta, co w normalniej rozgrywce. Mowa tu o wszystkich postaciach, również niezależnych. Próbowałem zmieniać ustawienia graficzne, ale nie przyniosło to żadnego efektu. Nigdzie w internecie nie znalazłem niczego takiego. Chodzi tutaj jedynie o skórę, ubrania i włosy są w porządku. Bardzo burzy to imersję i nie pozwala mi chociażby na stworzenie postaci jakiej bym chciał. W zdjęciach przesyłam jak to wygląda. Byłbym wdzięczny za ewentualne porady i sugestie. 562793604_gtaproblem1.png.e5a69159c4eea0748af52b6c888847dd.png1227117096_gtaproblem2.png.0f9904cbf282d71b050b6c231d2fd013.png

Karta graficzna szwankuje lub za mało RAMu

Opublikowano
comment_58695
11 godzin temu, Remmiko napisał:

8 gb ramu, więc jeśli masz rację to coś nie gra z kartą graficzną (Gforce gt730)

Co to za maszyna stacjonarny, czy laptop?

Z tym 8GB RAM na najniższych z wyłączeniem w ustawieniach gry zbędnych bajerów, których i tak się nie bierze pod uwagę. Choćby  zaludnienie przechodniów itp. Zobacz wyłączając co nie które detale jak to się zachowuje w grze. Pasek ten zielony z ilością pamięci najlepiej, gdyby był w połowie bo z tego co widzę to karta też cienko ma 2GB.

Więc ustawienia proponuję ci zrobić na średnie lub na niskie w grze. Zbędne procesy systemu też wyłącz, żeby dać pełną wydajność na grę.

Karta ma jakie chłodzenie pasywne, czy aktywne i kto jest jej producentem..?

Opublikowano
  • Autor
comment_58703
3 godziny temu, Recon napisał:

Co to za maszyna stacjonarny, czy laptop?

Z tym 8GB RAM na najniższych z wyłączeniem w ustawieniach gry zbędnych bajerów, których i tak się nie bierze pod uwagę. Choćby  zaludnienie przechodniów itp. Zobacz wyłączając co nie które detale jak to się zachowuje w grze. Pasek ten zielony z ilością pamięci najlepiej, gdyby był w połowie bo z tego co widzę to karta też cienko ma 2GB.

Więc ustawienia proponuję ci zrobić na średnie lub na niskie w grze. Zbędne procesy systemu też wyłącz, żeby dać pełną wydajność na grę.

Karta ma jakie chłodzenie pasywne, czy aktywne i kto jest jej producentem..?

Komputer stacjonarny.
Detale jak zaludnienie bądź dodatkowe opcje graficzne są na minimum bądź wyłączone i tutaj kombinowałem w różne strony, ale nic nie skutkowało poprawą. Pasek pamięci jest w połowie, a procesy systemu ograniczam do minimum.
Teraz nie wiem czy nie palnę gafy bo informatyk ze mnie żaden, ale karta to bodajże Nvidia (jeśli to nie producent to Gigabyte - ale nie wiem czy o to chodzi). Z chłodzeniem niestety nie mam pojęcia co i jak. ?

Opublikowano
comment_58705
2 godziny temu, Remmiko napisał:

Komputer stacjonarny.
Detale jak zaludnienie bądź dodatkowe opcje graficzne są na minimum bądź wyłączone i tutaj kombinowałem w różne strony, ale nic nie skutkowało poprawą. Pasek pamięci jest w połowie, a procesy systemu ograniczam do minimum.
Teraz nie wiem czy nie palnę gafy bo informatyk ze mnie żaden, ale karta to bodajże Nvidia (jeśli to nie producent to Gigabyte - ale nie wiem czy o to chodzi). Z chłodzeniem niestety nie mam pojęcia co i jak. ?

A więc tak zmniejsz rozdzielczość ekranu w grze i zobacz jak to wygląda podczas gry lub ustawień

Następnie przejdź do panelu sterowania systemu i kliknij na opcje zasilania tam będziesz miał plany zasilań zrównoważony , oszczędzanie energii i wysoka wydajność. Zobacz jaki masz zaznaczony. W każdym z nich możesz modyfikować pod siebie ustawienia następnie zapisujesz je. Też to powinno dać ci możliwość sterowania procesami. 

Jeśli takie zabiegi nie pomagają to można dołożyć dodatkowe chłodzenie w obudowie , aby było bardziej przewiewne.

Czy procesor ma standardowe chłodzenie , czy założono dodatkowe chłodzenie inne niż producent procesora.

Możesz pobrać ten program link poniżej i zainstalować ułatwia przyspieszenie komputera w grach poprzez wyłączenie zbędnych procesów bajerów. 

link

Mam nadzieję, że pomogłem.

Opublikowano
  • Autor
comment_58753

Niestety problem pozostaje nierozwiązany. Nie będę nic grzebał w maszynie bo kompletnie się na tym nie znam. Jakoś przeżyje te graficzne niedogodności. W każdym razie, dzięki za próbę pomocy w rozwiązaniu problemu podczas, gdy Rockstar mnie opluło. :v

Opublikowano
comment_58791
22 godziny temu, Remmiko napisał:

Niestety problem pozostaje nierozwiązany. Nie będę nic grzebał w maszynie bo kompletnie się na tym nie znam. Jakoś przeżyje te graficzne niedogodności. W każdym razie, dzięki za próbę pomocy w rozwiązaniu problemu podczas, gdy Rockstar mnie opluło. :v

Zainstalowałeś chociaż ten program?