Skocz do zawartości

Zarejestruj się

Interesujesz się GTA? Dołącz do naszej społeczności na GTA Forum! Wymieniaj się wiedzą, poznawaj nowości, korzystaj z poradników i bądź na bieżąco z GTA Online i FiveM.

Opublikowano
comment_59208

Witam wszystkich czytelników

Posiadam problem, z którym borykam się od długiego czasu, a dokładnie spadki fps. Nie mam słabego komputera, by ta gra mogła tak działać. Na ustawieniach średnich (zaawansowane ustawienia graficzne - wszystkie wyłączone) odnotowałem spadki nawet do 50 fps (nawet na pustej sesji). Gdy wchodzę do trybu singleplayer - okazuje się, że mogę grać na najwyżych ustawieniach w granicach nawet 100 klatek. Posiadam taki sprzęt:

CPU: Ryzen 5 2600 (OC na 4 GHz, 1,320V)

GPU: ASUS Dual RTX 2060                       

RAM: HyperX Predator RGB (2x8GB) 3200MHz 

GTA V jest teraz zainstalowana na dysku m.2 Adata xpg s40g (był wcześniej instalowany na dysku HDD i problem był identyczny)

Dodam, że każdy z podzespołów kompletnie się nie grzeje (maksymalnie 60 stopni na grafice i procesorze), zużycie procesora i grafiki nie jest wykorzystywane nawet w 50% i sterowniki są najnowsze.

Wie ktoś albo ma ktoś ma jakikolwiek pomysł, co może być przyczyną tak sporych dropów klatek?

Edytowane przez Jacoobpsx
Nie dopisałem kilku istotnych informacji

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
comment_59214
9 godzin temu, Jacoobpsx napisał:

Witam wszystkich czytelników

Posiadam problem, z którym borykam się od długiego czasu, a dokładnie spadki fps. Nie mam słabego komputera, by ta gra mogła tak działać. Na ustawieniach średnich (zaawansowane ustawienia graficzne - wszystkie wyłączone) odnotowałem spadki nawet do 50 fps (nawet na pustej sesji). Gdy wchodzę do trybu singleplayer - okazuje się, że mogę grać na najwyżych ustawieniach w granicach nawet 100 klatek. Posiadam taki sprzęt:

CPU: Ryzen 5 2600 (OC na 4 GHz, 1,320V)

GPU: ASUS Dual RTX 2060                       

RAM: HyperX Predator RGB (2x8GB) 3200MHz 

GTA V jest teraz zainstalowana na dysku m.2 Adata xpg s40g (był wcześniej instalowany na dysku HDD i problem był identyczny)

Dodam, że każdy z podzespołów kompletnie się nie grzeje (maksymalnie 60 stopni na grafice i procesorze), zużycie procesora i grafiki nie jest wykorzystywane nawet w 50% i sterowniki są najnowsze.

Wie ktoś albo ma ktoś ma jakikolwiek pomysł, co może być przyczyną tak sporych dropów klatek?

To może być internet duże obciążenie w Twojej sieci oraz prędkość łącza

Opublikowano
  • Autor
comment_59217
1 godzinę temu, Recon napisał:

To może być internet duże obciążenie w Twojej sieci oraz prędkość łącza

raczej wątpię, ponieważ mam światłowód (w załączniku wynik ze speedtestu). W innych grach sieciowych nie mam lagów (oczywiście mi chodzi o lagi z powodu sieci)

1.PNG

Opublikowano
comment_59223
7 godzin temu, Jacoobpsx napisał:

raczej wątpię, ponieważ mam światłowód (w załączniku wynik ze speedtestu). W innych grach sieciowych nie mam lagów (oczywiście mi chodzi o lagi z powodu sieci)

1.PNG

Nie to odpada. Ale i tak oszukują bo przesył powinien być taki sam jak pobieranie. A skąd bo miałem światłowód .

Więc szukamy przyczyny po stronie Twojego sprzętu , a mianowicie w ustawieniach sprzętowych.

W ustawieniach gry też trzeba zmienić wodotryski, które nam nie są potrzebne czyli synchronizację , zaludnienie itp. Naprawdę to może uciągnąć tylko tytan karta graficzna, a nie te obecne.

Tu masz małe co nieco i zobacz jeśli tego nie robiłeś to polecam. poradnik

Opublikowano
  • Autor
comment_59224
3 minuty temu, Recon napisał:

Nie to odpada. Ale i tak oszukują bo przesył powinien być taki sam jak pobieranie. A skąd bo miałem światłowód .

Więc szukamy przyczyny po stronie Twojego sprzętu , a mianowicie w ustawieniach sprzętowych.

W ustawieniach gry też trzeba zmienić wodotryski, które nam nie są potrzebne czyli synchronizację , zaludnienie itp. Naprawdę to może uciągnąć tylko tytan karta graficzna, a nie te obecne.

Tu masz małe co nieco i zobacz jeśli tego nie robiłeś to polecam. poradnik

Dzięki wielkie, dam znać, czy cokolwiek pomógł film.

Opublikowano
  • Autor
comment_59256

Niestety, nawet i to nie pomogło. Zoptymalizowałem system, zmniejszyłem ustawienia na średnie, wpisałem komendy do commandline i dałej podobny problem (dropy dałej występują do 50 klatek). Wszystko mi dało ok. 5 fps, nie więcej