Skocz do zawartości

Zarejestruj się

Jeśli interesujesz się GTA i szukasz miejsca, gdzie możesz dzielić się wiedzą, dyskutować o nowościach, czy też znaleźć porady, to rejestracja na naszym GTA Forum jest dla Ciebie świetnym rozwiązaniem! Dołącz do społeczności pełnej pasjonatów, zyskaj dostęp do unikalnych działów, poradników oraz bądź na bieżąco z aktualnościami ze świata GTA Online i FiveM. Nie czekaj - załóż konto i rozpocznij przygodę z nami już teraz!

Opublikowano
comment_24359

Hej, mam problem z grą. Nie ma lagów ani przycinek ale chodzi tak jakby strasznie twardo i brzydko, tak jakby minimalnie się klatkowała/przycinała. 
Grafikę w grze ustawiałam według optymalnych ustawień w poradnikach, trochę sama kombinowałam i nic nie pomaga :(
mam 16gb ramu, procesor core i7 i kartę graficzną radeon HD 8790M (tak, zainstalowałam nowe sterowniki) 
system 64bitowy win10 
Zrobiłam również test wydajności w grze, jest około 10 fps.. :( czasem skoczy do 14 czasem spadnie do 8 
Pomóżcie :(
Edit: zainstalowałam gamebooster i fps skoczyły do 30, ze spadkami do 20. Wydaje mi się ze i tak na tym sprzęcie powinnam uzyskać więcej..?

Edytowane przez wad3ra

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 5,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
comment_24379

No i widzisz takie tosą te radeony

Ja mam Nvidię GTX 1060 6 GB MSI 

Intel core i5

64 bitowy win 10           

Gram na Ultra i chodzi od 60 do 120 fps 

Nie wiem co się u cb dzieję  nawet mam gorszy procesor od twojego a chodzi ELEGANCKO.

Opublikowano
  • Autor
comment_24403
3 godziny temu, Cruzzer napisał:

Jaki to model procesora?

no Intel Core i7, wątpię że to jego sprawka bo obserwowałam jego użycie w trakcie gry i jest znikome

2 godziny temu, Fisekpl napisał:

No i widzisz takie tosą te radeony

Ja mam Nvidię GTX 1060 6 GB MSI 

Nie znam się na kartach graficznych ale może w niej leży u mnie problem? Choć według wymagań gry jest lepsza niż nawet być powinna (chyba)

Opublikowano
comment_24407

Po karcie graficznej wnioskuje, że to laptop. Może być problem bo laptopowe odpowiedniki nie są tak wydajne jak standardowe „pctowe”. Ta i7 to prawdopobnie model, który ma obniżone napięcie w celu oszczędzania energii więc wydajność jest gorsza. Spróbuj podłączyć laptop do zasilania. Możliwe, że bez niego przechodzi w jakiś tryb „Eco” i spada wydajność. Od siebie sugerowałbym format dysku oraz zainstalowanie najnowszych sterowników. Może ktoś inny jeszcze się wypowie.

umBDbCc.gif

Opublikowano
  • Autor
comment_24413
28 minut temu, Cruzzer napisał:

Po karcie graficznej wnioskuje, że to laptop. Może być problem bo laptopowe odpowiedniki nie są tak wydajne jak standardowe „pctowe”. Ta i7 to prawdopobnie model, który ma obniżone napięcie w celu oszczędzania energii więc wydajność jest gorsza. Spróbuj podłączyć laptop do zasilania. Możliwe, że bez niego przechodzi w jakiś tryb „Eco” i spada wydajność. Od siebie sugerowałbym format dysku oraz zainstalowanie najnowszych sterowników. Może ktoś inny jeszcze się wypowie.

W dokładnym modelu procesora mam: Intel(R) Core(TM) i7-4800MQ CPU @ 2.70GHz 
Gram na podłączonym laptopie i wszelkie dodatki w systemie typu jakieś tryby eco mam powyłączane. Kurde, nie chciałabym sie bawić w format :(

Opublikowano
  • Autor
comment_24494

Zrobiłam format. Problem chyba lezy w sterownikach AMD. Próbowałam je pobrać ze strony a potem bezpośrednio od Della. W dwóch przypadkach w ogóle pobiera się zupełnie co innego, jakby dwa różne panele sterowania. Czasem pobiore tak że grać sie wcale nie da, a czasem pobiore takie że wraca do tych 30fps. W online działa jeszcze gorzej :/