Skocz do zawartości

Zarejestruj się

Jeśli interesujesz się GTA i szukasz miejsca, gdzie możesz dzielić się wiedzą, dyskutować o nowościach, czy też znaleźć porady, to rejestracja na naszym GTA Forum jest dla Ciebie świetnym rozwiązaniem! Dołącz do społeczności pełnej pasjonatów, zyskaj dostęp do unikalnych działów, poradników oraz bądź na bieżąco z aktualnościami ze świata GTA Online i FiveM. Nie czekaj - załóż konto i rozpocznij przygodę z nami już teraz!

Opublikowano
comment_55394

Cześć. Mam problem z brakiem płynności GTA Online. Single działa bardzo dobrze w najwyższych ustawieniach, zapewniając calutki czas 60fps przy włączonej synchronizacji pioniowej. Jeżeli chodzi o GTA ONLINE to jest dramat. Sprzęt:

Ryzen 5 2600

GTX 1660Ti Zotac 6gb

16gb ram (2x8) 3000mhz

2x dysk SSD 500gb

WIN 10 Pro

W single player GPU pracuje w okolicach 50-60%. CPU 40-50%. W ONLINE, GPU pracuje w okolicach 30-40%, CPU 20%, przy czym karta graficzna pracuje na niższych taktowaniach, niż powiedzmy w BF5, którego odpalam w multi na ULTRA i gram sobie w 60fps.

O co tu chodzi? Nie zależnie od tego czy ustawie w GTA ONLINE ustawienia graficzne na srednie, wysokie, czy bardzo wysokie, gra spada do 40-50 klatek w mieście. W żadnych innych grach z czyms takim sie nie spotkałem, nie na takim sprzęcie. Nie oczekuje najwyższych wymagań i pięknej grafiki. Zależy mi chociaż na płynności w tym GTA. 

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
comment_55430
21 godzin temu, Crysisen napisał:

Cześć. Mam problem z brakiem płynności GTA Online. Single działa bardzo dobrze w najwyższych ustawieniach, zapewniając calutki czas 60fps przy włączonej synchronizacji pioniowej. Jeżeli chodzi o GTA ONLINE to jest dramat. Sprzęt:

Ryzen 5 2600

GTX 1660Ti Zotac 6gb

16gb ram (2x8) 3000mhz

2x dysk SSD 500gb

WIN 10 Pro

W single player GPU pracuje w okolicach 50-60%. CPU 40-50%. W ONLINE, GPU pracuje w okolicach 30-40%, CPU 20%, przy czym karta graficzna pracuje na niższych taktowaniach, niż powiedzmy w BF5, którego odpalam w multi na ULTRA i gram sobie w 60fps.

O co tu chodzi? Nie zależnie od tego czy ustawie w GTA ONLINE ustawienia graficzne na srednie, wysokie, czy bardzo wysokie, gra spada do 40-50 klatek w mieście. W żadnych innych grach z czyms takim sie nie spotkałem, nie na takim sprzęcie. Nie oczekuje najwyższych wymagań i pięknej grafiki. Zależy mi chociaż na płynności w tym GTA. 

Bo widzisz GTA V to nie BF5, którego DICE spieprzyło. 

Ale mniejsza o to. 

Wszystko jest uzależnione od terenu i akcji im więcej dzieje się np w mieście, więcej ludzi itp. grafika musi to przetworzyć. Dlatego są spadki, a nawet lagi. Zmniejsz zaludnienie w mieście. 

I poszukaj o stałym fps w grze.

Opublikowano
  • Autor
comment_55525
Dnia 4.01.2020 o 14:14, Recon napisał:

Bo widzisz GTA V to nie BF5, którego DICE spieprzyło. 

Ale mniejsza o to. 

Wszystko jest uzależnione od terenu i akcji im więcej dzieje się np w mieście, więcej ludzi itp. grafika musi to przetworzyć. Dlatego są spadki, a nawet lagi. Zmniejsz zaludnienie w mieście. 

I poszukaj o stałym fps w grze.

No tak, akcja w miescie, ludzie na ulicach, ja to rozumiem. Tylko to jest sprzet, ktory bez zajakniecia powinien dawac rade na najwyzszych ustawieniach w GTA. A ja chocbym zmiejszyl je na najnizsze obserwuje spadki, tak jakby karta oszczedzala energie, mimo ze w panelu nvidia ustawilem maksymalna wydajnosc. 

Opublikowano
comment_55527
45 minut temu, Crysisen napisał:

No tak, akcja w miescie, ludzie na ulicach, ja to rozumiem. Tylko to jest sprzet, ktory bez zajakniecia powinien dawac rade na najwyzszych ustawieniach w GTA. A ja chocbym zmiejszyl je na najnizsze obserwuje spadki, tak jakby karta oszczedzala energie, mimo ze w panelu nvidia ustawilem maksymalna wydajnosc. 

No tak karta graficzna nie jest równa innej karcie. Tak by to wyglądało. Wygląda na kartę lub kości pamięci, że nie nadąża z przetwarzaniem. A w panelu nVidia Geforce Experience robiłeś może optymalizację? 

A jakiej firmy masz kości? 

Do tej karty graficznej masz sterowniki od producenta, czy masz też sterownik przez, którego możesz zwiększyć taktowanie karty?