Zarejestruj się
Jeśli interesujesz się GTA i szukasz miejsca, gdzie możesz dzielić się wiedzą, dyskutować o nowościach, czy też znaleźć porady, to rejestracja na naszym GTA Forum jest dla Ciebie świetnym rozwiązaniem! Dołącz do społeczności pełnej pasjonatów, zyskaj dostęp do unikalnych działów, poradników oraz bądź na bieżąco z aktualnościami ze świata GTA Online i FiveM. Nie czekaj - załóż konto i rozpocznij przygodę z nami już teraz!
- Odpowiedzi 2
- Wyświetleń 1,6 tys.
- Dodano
- Ostatniej odpowiedzi
Top użytkownicy w tym temacie
-
Namo 1 odpowiedź
-
H_ppv-Jvnek 1 odpowiedź
Popularne dni
Rekomendowane odpowiedzi
Ostatnio przeglądający 0
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Witajcie!

Przychodzę do was z nietypowym problemem, otóż czy da się ominąć odpowiedzi Zendeska?
Sytuacja wygląda tak: Straciłem dostęp do swojego pierwotnego e-maila, przez co nie mogłem się zalogować na social club. Spróbowałem zatem skontaktować się przez e-mail z Supportem Rockstara w celu wyjaśnienia sytuacji i zmiany E-maila ze starego na nowego (Interia -> Gmail). Niestety, ale moje pytanie zostało przekierowane do Bota, który wysłał mi typową idiotyczną wiadomość:
Problem tkwi w tym, że w wiadomości podkreśliłem, iż nie mam dostępu do e-maila, który został użyty do założenia tego konta ORAZ na dowód tego wysłałem jedno zdjęcie zawierające pudełkową wersję gry z kodem aktywacyjnym, na dolę kartkę z napisanymi mailami oraz ze swoim nickiem social club.