Skocz do zawartości
Przeglądaj w aplikacji

A better way to browse. Learn more.

GTA Forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zarejestruj się

Interesujesz się GTA? Dołącz do naszej społeczności na GTA Forum! Wymieniaj się wiedzą, poznawaj nowości, korzystaj z poradników i bądź na bieżąco z GTA Online i FiveM.

Gra się ścina i zawiesza

Opublikowano
comment_35315

Witajcie. Mam dosyć kłopotliwy problem z gta v,  który uniemożliwia płynne granie w trybie singiel player i online. Gra się ścina , zacina , nie mogę praktycznie nic normalnie zrobić . 

Moja specyfikacja laptopa: 

Acer i5 , taktowanie procesora gdzieś około 3 GHz (3,2 GHz) dokładnie nie pamiętam bo nie mam teraz laptopa przy sobie.

Karta graficzna NVIDIA GeForce 940MX 2 GB własnej pamięci 

4 GB RAM

Win 10

Sterowniki do karty graficznej są zaktualizowane. Próbowałem różnych sposobów ustawień w NVIDIA , w grze , korzystałem też z filmików na  yt. Wciąż te same problemy . Może ktoś wie jak rozwiązać ten problem ? 

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 9,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
comment_35426
Dnia 20.04.2018 o 16:14, matrix320 napisał:

Złóż sobie jakiś komp za 2k i będzie ci gta chodzić na luzie na średnich w 60fps ;)

Z tym laptopem od kiedy pamiętam zawsze były jakieś problemy , nawet bez grania w jakie kolwiek gry. Nie używając laptopa dysk wykorzystuje prawie 100% a RAM około 60. To raczej nie jest normalne aby 4 GB RAM-u pracowalo na poziomie 60% ? Może problem tkwi w tym co się dzieje z laptopem ? Oglądałem filmiki gdzie ludzie mieli slabsze procesory odemnie i grafikę a po odpowiednich ustawieniach wszystko im elegancko chodziło na najniższych. Próbowałem ustawiać tak jak oni ale ciągle to samo, gra się ścina a momentami dochodzi do 10-20 fps. Macie jakieś propozycje?