Skocz do zawartości
Przeglądaj w aplikacji

A better way to browse. Learn more.

GTA Forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zarejestruj się

Interesujesz się GTA? Dołącz do naszej społeczności na GTA Forum! Wymieniaj się wiedzą, poznawaj nowości, korzystaj z poradników i bądź na bieżąco z GTA Online i FiveM.

Mikrolagi w GTA V

Opublikowano
comment_40660

Od niedawna borykam się z problemem ścinek, mikro lagów. Jak wiadomo (lub nie) jest to bardzo irytujące i nie inaczej jest w moim przypadku. Podzespoły to i3-8100, GTX1050 i 8GB RAM 2133MHz (jak ma zamiar mi ktoś wyjechać, że to słaby zestaw to ma rację, lecz na GTA V się załapuje). Mam włączoną synchronizację pionową i gdy ją wyłączę mam nawet kilka klatek więcej, więc stwierdzam, że GTA V jakoś chodzi. Temperatury nie przekraczają 60 stopni na procesorze, jak i karcie graficznej. Komputer nie jest zakurzony. Grę posiadam na nowym dysku SSD. Sterowniki zainstalowane, najnowsze. Nie mam żadnych włączonych programów w tle. Wiecie co może powodować ten problem? ? 

20180821_085052.png

20180821_085131.png

• Odpowiedzi 24
  • Wyświetleń 15,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Martynka6482
    Martynka6482

i3-8100 = i5-7400. Myślę, że spokojnie wystarczy ?

• Martynka6482
    Martynka6482

Do grania w GTA V na ustawieniach wysokich? Nie wykorzystywałabym jej potencjału.

• Martynka6482
    Martynka6482

Windows 10 najnowsza wersja.  

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
comment_40722

Miałem ten sam problem bo dopiero co windows po formacie zainstalowałem sobie gta v grałem tak kilka dni wszystko było zajebiście aż do momentu kiedy zainstalowałem nfs payback który wymagał instalacji DirectX i innych microsoft visual. Od tego momentu zaczęły się te mikro lagi w gta i wydaje mi się że po prostu instalator gry wyjebała Direct"a który był instalowany z gta v na początku. 

Jak zainstalować ten DirectX : pobierasz instalator gry z social club lub wsadzasz 1 płytkę instalacyjną uruchamiasz to wybierasz opcje napraw klikasz dalej instaluje ci się Direct później wyskakuje ci komunikat że udało ci się naprawić gta dla pewności zrestartuj pc i powinno pomóc . (przynajmniej w moim przypadku to zadziałało) 

I napisz czy pomogło elo jd

Opublikowano
comment_40869

Możesz zostawić. Jak dalej będą ścinki, to lekko z nimi zjedź.