Skocz do zawartości
Przeglądaj w aplikacji

A better way to browse. Learn more.

GTA Forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zarejestruj się

Interesujesz się GTA? Dołącz do naszej społeczności na GTA Forum! Wymieniaj się wiedzą, poznawaj nowości, korzystaj z poradników i bądź na bieżąco z GTA Online i FiveM.

Mgła podczas lotu samolotami nad miastem i poza nim.

Opublikowano
comment_35798

Witam, jestem nowy na tym forum i z góry przepraszam za nieodpowiedni dział.

Mój problem jest taki, że mianowicie podczas lotu jakimkolwiek samolotem po kilku minutach nad miastem i poza nim pojawia się mgła, która tak na prawdę utrudnia po części lądowanie...

Na YouTube oglądałem, że u innych ten problem nie występuje, więc moje pytanie skierowane do Was to co/jakie ustawienie odpowiada za usunięcie tej mgły i polepszenie jakości podczas lotu.

Ustawienia mam praktycznie najniższe z racji słabego komputera.

Aktualnie to wygląda tak jak w załączonym obrazie - są chmury i duża mgła, praktycznie nic nie widać...

image.thumb.png.f4eec44f626b632a49d32396ccca44bb.png

Proszę o pomoc, pozdro!

Edytowane przez k4mciiu

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 7,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Pewnie smog z Warszawy zawitał do Los Santos. Zainstaluj tego moda co ci podesłałem i sprawdź czy to pomoże.

• Tu prawdopodobnie winne są twoje ustawienia graficzne. Takie zabiegi rozpikselowania itp stosuje się w celu optymalizacji np 100m od brzegu nie ma dna a mgła to ukrywa. Możesz spróbować podwyższyć jak

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
comment_35799
5 minut temu, k4mciiu napisał:

Witam

Cześć

5 minut temu, k4mciiu napisał:

Mój problem jest taki, że mianowicie podczas lotu jakimkolwiek samolotem po kilku minutach nad miastem i poza nim pojawia się mgła, która tak na prawdę utrudnia po części lądowanie...

Ta mgła zależy od pogody w grze oraz twoich ustawień graficznych. Nawet przy pogodzie na "Sunny" przy godzinie 12 jest lekka mgła.

umBDbCc.gif

Opublikowano
  • Autor
comment_35802

Wiem, że zależy od pogody - nawet jeśli jest słońce to jest duża mgła i chmury, wiesz jak to usunąć??

image.thumb.png.d89d6e303bb47ae6cb63537b5e7a288d.pngAktualnie to wygląda tak jak w załączonym obrazie - są chmury i duża mgła, praktycznie nic nie widać...

Edytowane przez k4mciiu

Opublikowano
comment_35807
26 minut temu, k4mciiu napisał:

Wiem, że zależy od pogody - nawet jeśli jest słońce to jest duża mgła i chmury, wiesz jak to usunąć??

image.thumb.png.d89d6e303bb47ae6cb63537b5e7a288d.pngAktualnie to wygląda tak jak w załączonym obrazie - są chmury i duża mgła, praktycznie nic nie widać...

Użyj tego https://pl.gta5-mods.com/misc/mod-community-graphics-no-fog-noise-chromatic tylko nie wejdziesz z tym na online.

umBDbCc.gif

Opublikowano
  • Autor
comment_35811
4 minuty temu, Cruzzer napisał:

WOW, to nie powinno tak wyglądać.

Nooo, gdy zniżam się co raz niżej wygląda to jeszcze gorzej:

image.thumb.png.5d9c982b1c84679f71c80def4050b50f.png

Lotnisko jest na prawdę trudno zlokalizować ?

image.thumb.png.f42c1ce0dc50ac34c0d2156422d8b762.png

Edytowane przez k4mciiu

Opublikowano
comment_35812
1 minutę temu, k4mciiu napisał:

Nooo, gdy zniżam się co raz niżej wygląda to jeszcze gorzej:

image.thumb.png.5d9c982b1c84679f71c80def4050b50f.png

Lotnisko jest na prawdę trudno zlokalizować ?

image.thumb.png.f42c1ce0dc50ac34c0d2156422d8b762.png

Pewnie smog z Warszawy zawitał do Los Santos. Zainstaluj tego moda co ci podesłałem i sprawdź czy to pomoże.

umBDbCc.gif

Opublikowano
  • Autor
comment_35813
43 minuty temu, Cruzzer napisał:

Pewnie smog z Warszawy zawitał do Los Santos. Zainstaluj tego moda co ci podesłałem i sprawdź czy to pomoże.

Po zainstalowaniu modu faktycznie - mgła i nadmierne chmury zniknęły, ale za to morze jest dziwnie "rozpikselowane" i "ucięte" w pewnym momencie... Da się to jakoś usunąć czy już to olać?

image.thumb.png.e859f3a31039778efb98be91a3546752.png

Opublikowano
comment_35814
13 minut temu, k4mciiu napisał:

Po zainstalowaniu modu faktycznie - mgła i nadmierne chmury zniknęły, ale za to morze jest dziwnie "rozpikselowane" i "ucięte" w pewnym momencie... Da się to jakoś usunąć czy już to olać?

image.thumb.png.e859f3a31039778efb98be91a3546752.png

Tu prawdopodobnie winne są twoje ustawienia graficzne. Takie zabiegi rozpikselowania itp stosuje się w celu optymalizacji np 100m od brzegu nie ma dna a mgła to ukrywa. Możesz spróbować podwyższyć jakość wody lub zainstalować to https://pl.gta5-mods.com/misc/2k-water ale zrób sobie kopie podmienianych plików bo może to pogorszyć wydajność gry.

umBDbCc.gif